Hårfjerning – de populære hårfjerningsmetoder

Hårfjerning

Permanent hårfjerning og Sugaring – Hvilken hårfjerningsmetode skal jeg vælge?

Der kan snildt gå en hel vinter, hvor mine ben ligner noget fra en hulemandsfilm. Det er ikke ofte, at de bliver eksponeret for omverden, når der er gråvejr udenfor. MEN nu når solen begynder at titte frem, så er det vist på tide, at de ben får en ordentlig omgang, så man kan føle sig godt tilpas i et par gode shorts.

Permanent hårfjerning med laser (IPL)

Vi får alle sammen hår på kroppen og de fleste af os oplever at få hår nogle steder på kroppen, som vi egentlig ville ønske ikke kom frem. Derfor forsøger vi at fjerne hårene med barberskrabere eller voks, men med disse behandlinger undgår vi ikke, at hårene vokser ud igen efter nogle dage til uger. Behandlingerne skal derfor gentages flere gange, og det kan både være en dyr og besværlig fornøjelse. Er du en af dem, der ikke orker at døje med uønskede hår længere og bare gerne vil have dem væk for good? Så er permanent hårfjerning med laser måske noget for dig. Nu skal jeg fortælle dig hvorfor og svare på dine spørgsmål omkring behandlingen.

hårfjerning

 

Jeg tror, at jeg kan tale på de fleste mænd og kvinders vegne, når jeg siger, at det ikke er alle steder på kroppen, at hår er ønsket, og barbering er ikke ligefrem det, som vi ser frem til i hverdagene..
Denne artikel tager udgangspunkt i de to populære hårfjerningsmetoder – Sugaring og permanent hårfjerning med laser (IPL) – og hvorfor disse behandlinger er så populære.
Personligt har jeg altid brugt barberskrabere, når jeg har skulle fjerne uønskede hår, men efter jeg opdagede disse to behandlinger, som artiklen tager udgangspunkt i, så går jeg altså ikke tilbage til skraberne igen. Læs med i denne artikel, hvis du vil vide hvorfor og hvordan behandlingerne foregår.

Hvad er permanent hårfjerning med IPL-laser?

En permanent hårfjerning med IPL-laser kan fjerne alle dine uønskede hår permanent, så de ikke kommer tilbage igen. Til denne behandling anvendes en laserteknologi kaldet IPL-laser, som står for Intens Pulseret Lys. Når laseren rammer hårsækkene vil lyset blive omdannet til varme og det vil ødelægge hårsækkene, så der ikke kan gro hår der længere i en lang periode.

Er permanent hårfjerning for alle?

Permanent hårfjerning med IPL-laser er både til mænd og kvinder i alle aldre, der vil have bugt med uønsket hårvækst. Grunden til at få en permanent hårfjerning behøver ikke at være stor – det kan enten være på grund af kraftig hårvækst, eller måske bare fordi man ikke ønsker at døje med det i dagligdagen. ÉN ting du skal være opmærksom på ved denne behandling, er at de helt lyse hår ikke kan fjernes, da de ikke indeholder pigment. Når hårene ikke har pigment, så vil laseren ikke kunne ramme pigmentet i hårene, og den vil ikke kunne ødelægge hårsækkene.

Er du i tvivl om, du har for lyse hår til denne behandling? Så spørg en kosmetolog til råds.
 

Hvor mange behandlinger skal der til, før man er hårfri?

Før du kan forvente at blive HELT hårfri skal du regne med, at det kræver mellem 6 til 10 behandlinger, afhængig af din hårmængde og hårvækst. Er du en mand, kan det typisk kræve 10-12 behandlinger. Mellem hver behandling skal der typisk gå mellem 2 til 8 uger.

Hvor længe holder hårfjerning med laser? Kommer de tilbage?

Laserbehandlingen fjerner ca. 70-80% af dine hår, og der vil ikke blive dannet hår i hårsækkene, da de er ødelagte. Dog kan du godt forvente, at der kan komme nye hårsække, som danner nye hår, men det er ikke altid. For de fleste skal man regne med at det kan være nødvendigt at vedligeholde resultatet med en behandling efter 9 til 24 måneder.

Hvad skal jeg være opmærksom på inden permanent hårfjerning?
  • Barber området, men IKKE voks det

Inden du møder op til behandlingen skal du sørge for at det område, der skal behandles, er barberet for hår. Du må IKKE vokse din hud eller fjerne hår med en pincet inden behandlingen. Det er vigtigt, at der stadig er hår lige under overfladen af huden, så lyset fra laseren kan ledes ned til hårsækken.

  • Undgå sol og spraytan

4 uger før laserbehandlingen må området, som skal behandles, ikke være udsat for solarie eller sollys. Du skal også helst undgå at få en spraytan eller bruge selvbruner minimum én uge før behandlingen.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter permanent hårfjerning?

Efter IPL laserbehandlingen kan du komme til at opleve, at huden føles meget varm, men det går væk efter nogle timer og nogle gange efter dage. Efter det, kan du opleve, at området kan begynde at blive hævet og rødt samt klø og svie, men det er helt normalt, og det aftager efter et par dage. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på at gøre og ikke at gøre efter behandlingen:

  • God idé at fugte huden

I dagene efter behandlingen, er det en god idé at fugte huden et par gange om dagen med en fugtighedscreme.

  • Udsæt ikke det behandlede område for soleksponering

Det er vigtigt, at du undgår sollys og solarie i minimum en måned efter behandlingen. Husk at anvende minimum faktor 30, hvor der både indeholdes UVA og UVB filter uanset vejret.

Permanent hårfjerning derhjemme

Synes du måske, at det lyder lidt for dyrt til dig? Så kan du faktisk også prøve laserbehandlingen derhjemme med en IPL hårfjerner. Der findes forskellige IPL hårfjernere derude på markedet, og vi har prøvet den fra PrettySkin, som er nem at bruge og fylder ikke meget i tasken. Allerede efter den første behandling kan man se, at hårvæksten er reduceret, men man skal bruge den én gang om ugen i 4-8 uger (forskelligt fra person til person) før at huden er helt glat og fri for hår. IPL laseren fungerer ligesom den laser, der bruges hos de forskellige skønhedsklinikker. Den går ind og ødelægger hårsækkene, så man forhindrer genvækst af hårene permanent. Det kan godt lyde lidt voldsomt, men det er en helt ufarlig teknologi og smertefri behandling. Hos PrettySkin koster IPL hårfjerneren 995 kr. og der er 90 dages tilfredshedsgaranti på, hvis ikke den virker for dig.

Sugaring

Voks og barbering er to billigere og mindre smertefulde hårfjerningsmetoder for at slippe af med uønsket hår fra kroppen, men Sugaring er en anden nem måde at slippe af med uønskede hår øjeblikkeligt! Samtidig er Sugaring en miljøvenlig behandlingsmetode sammenlignet med voks- og hårfjerningscremer. Det er en hårfjerningsbehandling, og det er lidt ligesom voks. Behandlingen fjerner hår fra din krop med det samme ved at trække håret ud fra roden.

hårfjerning

Navnet ’Sugaring’ er blevet stemt i overensstemmelse med dets ingredienser; ingredienserne i massen er citron, sukker og vand. Alle ingredienser varmes op sammen, og når konsistensen er tyk som smeltet slik, så er det klar. Når den er kølet ned, påføres den på huden.
Udover at Sugaring fjerner hår øjeblikkeligt fra rødderne, så vil blodtilførslen til folliklen falde over tid og svække den. Som et resultat af dette, får du glat hårløs hud i fire til seks måneder, og næste gang du får hår på kroppen, bliver hårene tyndere og vokser langsommere.

Er sugaring bedre end voks? Og hvad er forskellen?

Applikationen og fjernelsen af sukkervoks er anderledes, end når du bruger almindelig voks. Når du fjerner dit hår med almindelig voks, påfører du voks i samme retning af hårvæksten og fjerner strimlen i den modsatte retning af hårvæksten, men med sukkervoks er anvendelsesmetoden anderledes, hvilket gør en enorm forskel og forhindrer dine hår i at knække. Med Sugaring skal du anvende sukkervoksen i den modsatte retning af din hårvækst og fjerne den i den samme retning af din hårvækst – det vil ikke holde fast i din hud, men kun klæbe sammen med dine hår. Almindelig voks trækker hårene af i den modsatte retning, hvilket vil efterlade knækkede hår i folliklen, og det vil også holde fast i huden, som kan skade huden.

Fordele ved Sugaring ift. Voks
  • Miljøvenligt
  • Knækker ikke hårene
  • Sidder ikke fast på huden
Sådan fungerer Sugaring behandlingen hos en professional salon

Sugaring er en rigtig god behandling hos en salon. Under behandlingen får din kosmetolog dig til at føle dig godt tilpas, men først skal du klæde dig af og lægge dig på bordet. Så hvis du føler dig genert, skal du ikke bekymre dig; kosmetologer er professionelle, og de har set det hele før! Inden sukkervoksen påføres, rengør kosmetologen området. Derefter påfører han eller hun pulver for at gøre hårene mere synlige – kosmetologen påfører herefter sukkervoksen mod hårets retning og trækker derefter i den modsatte retning (altså med hårets retning). Efter sukkervoksbehandlingen anvender kosmetologen en serum for at fugte og forhindre indgroede hår.

Hvad skal jeg være opmærksom på inden Sugaring behandlingen?

Når du planlægger en sukkervoksbehandling, skal du huske på, at dine hår helst skal være 0,5 cm lange. Til en bikini/brasiliansk hårfjerning kan du med fordel lade dem gro i 2 uger før behandlingen og 3 uger på benene. Anvend heller ikke deodorant, lotion eller fugtighedscreme på det område, hvor du vil have din sukkervoksbehandling. Det er også vigtigt at undgå eksfoliering dagen før.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter Sugaring behandlingen?

Når din Sugaring behandling er afsluttet, skal du undgå sollys, svømning og træning. Forsøg også at undgå seksuel aktivitet den samme dag, hvis behandlingen udføres på dine kønsorganer. Hvis det behandlede område føles hævet, kan du anvende en kølig komprimering.

Sugaring til hjemmebrug

Sugaring behandlingen kan også prøves derhjemme, men det kan være lidt svært for begyndere. Dit første forsøg bliver muligvis ikke et glat resultat, men det kan kræve et par forsøg. Hvis du selv vil fjerne uønsket hår derhjemme, skal du sørge for at være forberedt med alle de rigtige forsyninger, inden du påfører sukkervoksen på din krop. HEVI SUGARING tilbyder udstyr til Sugaring såsom sukkervoks, spatelsæt, strimler, pulver, HEVI varmer, Roll On sukkervarmer, rensemiddel og Aloe Vera gel.
Hvis du oplever besværligheder med Sugaring kan du altid vaske det af med vand. Sukkervoksen opløses i vand og renses let af.

Så hvilken hårfjerningsmetode skal jeg vælge?

Det kommer helt an på, hvad du selv foretrækker. Ingen af behandlingerne er bedre end den anden. De kommer begge med en masse fordele og naturligvis også nogle ting, som man skal være særligt opmærksom på. Permanent hårfjerning er en god investering på den lange bane, hvor sugaring ikke er permanent og skal gentages oftere. Er du i tvivl om hvilken behandling, der passer til dine behov? Så tag ned til din kosmetolog og lad dem rådgive dig om den rette behandling.